Η Κομισιόν ξεκινά πανευρωπαϊκή ανοικτή δημόσια διαβούλευση για την ψηφιακή εκπαίδευση


Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά "πανευρωπαϊκή ανοικτή δημόσια διαβούλευση", που θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου, "για να διασφαλίσει ότι το επικείμενο νέο σχέδιο δράσης της για την ψηφιακή εκπαίδευση θα αντικατοπτρίζει την εμπειρία της ΕΕ στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνoϊού", καθώς "η πανδημία οδήγησε σε εκτεταμένο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων με αποτέλεσμα τη μετάβαση στην εξ αποστάσεως και την ηλεκτρονική μάθηση και τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών σε ευρεία και πρωτοφανή κλίμακα".

Όπως ανακοινώθηκε, "η διαβούλευση θα βοηθήσει να αντληθούν διδάγματα από τις εμπειρίες και να διαμορφωθούν οι προτάσεις του σχεδίου δράσης, το οποίο θα έχει καθοριστική σημασία για την περίοδο ανάκαμψης από την κρίση λόγω COVID-19. Επιδίωξη της Κομισόν είναι "να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των πολιτών, των θεσμικών οργάνων και των οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που επιθυμούν να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την πρωτοφανή κρίση και το όραμά τους για την ψηφιακή εκπαίδευση στην Ευρώπη".

Μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων προβολής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο τη συλλογή πρόσθετων απόψεων σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και την εμπειρία της κρίσης λόγω COVID-19 θα συμπληρώσει τη διαδικασία.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής  δήλωσε ότι "η κρίση διεύρυνε τις υφιστάμενες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες και ανέδειξε τα χάσματα που υπάρχουν στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και να διαμορφώσουν το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ψηφιακή εκπαίδευση".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1026