Ε.Ε.: Τα φτωχά παιδιά έχουν επηρεαστεί κατά δυσανάλογο τρόπο από τη μετάβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση


Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εκφράζει η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκάμπριελ απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως τονίζεται στην απάντηση, «η Επιτροπή συμφωνεί ότι η μετάβαση στην εξ αποστάσεως μάθηση δημιούργησε σημαντικές προκλήσεις ως προς την ποιότητα και την ένταξη και ότι η εξ αποστάσεως μάθηση δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τη διά ζώσης μάθηση» και προστίθεται ότι «τα παιδιά που προέρχονται από περιβάλλον που μειονεκτεί και εκείνα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού έχουν επηρεαστεί κατά δυσανάλογο τρόπο από τη μετάβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση».

Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης ότι η συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί κατευθυντήρια αρχή των δράσεων του νέου σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση 2021-2027. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σειρά μέτρων για τη στήριξη της ψηφιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς: Η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού προσφέρει στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη χρήση των κονδυλίων πολιτικής συνοχής, μεταξύ άλλων στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς ενώ περιλαμβάνονται επενδύσεις σε σχολικές υποδομές και εξοπλισμό. Τέτοιες επενδύσεις είναι επίσης δυνατές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας REACT-EU και των μελλοντικών προγραμμάτων πολιτικής συνοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1415