Συμβόλαιο Συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Eden


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Eden Resort Rehabilitation Wellness Assisted Living Center υπέγραψαν Συμβόλαιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών τη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 σε  τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου.

Το Eden Resort Rehabilitation Wellness Assisted Living Center είναι ένα πρωτοποριακό και μοναδικό κέντρο για τα Κυπριακά δεδομένα. Εδρεύει στη Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας και ειδικεύεται στην αποθεραπεία, την αποκατάσταση  και ευεξία ατόμων με μυοσκελετικά, νευρολογικά, καρδιολογικά, εγκεφαλικά, μετεγχειρητικά και πολλά άλλα ιατρικά προβλήματα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κλινική άσκηση των φοιτητών του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, καθώς και την εδραίωση συνεργασίας και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Κέντρου. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει συνεργασία στην υλοποίηση ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δράσεων και υπηρεσιών για τους κλάδους Νοσηλευτικής, Ακτινοδιαγνωστικής-Ακτινοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογίας, Διατροφής / Διαιτολογίας, Λογοπαθολογίας και Φυσικοθεραπείας, καθώς και συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη σε θέματα συναφή με τις δραστηριότητες των δυο οργανισμών, όπως και συνεργασία για την κοινή συμμετοχή τους σε έργα που καλύπτονται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Eden Resort Rehabilitation Wellness Assisted Living Center εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής κύριος Χρίστος Πίττας, ενώ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Καθ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι κύρια επιδίωξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου μέσω αυτής της συμφωνίας είναι να προσφέρει στους φοιτητές του ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και να διερευνήσει δυνατότητες για συνεργασία στους τομείς που καλύπτει ή συμφωνία.

Από τη πλευρά του, ο κύριος Χρίστος Πίττας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας συνεργασίας μέσω της οποίας θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών. Είπε πως αυτό είναι κάτι που θα ανεβάσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Eden Resort, ενώ οι φοιτητές και οι εκπαιδευτές του Πανεπιστήμιου θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πρακτικές εμπειρίες σε θεραπείες και διαδικασίες σε πραγματικό χρόνο και τόπο εφαρμογής. Επίσης τόνισε ότι η συνεργασία σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης σε πρωτοποριακά προγράμματα θα ωφελήσει πολλαπλά τόσο τους ίδιους τους οργανισμούς όσο και το έμψυχο δυναμικό τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










586