To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο μαθαίνει την κυπριακή παράδοση στους διεθνείς φοιτητές του


Η διεθνής φοιτητική κοινότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που αποτελείται από 75 διαφορετικές χώρες, επισκέφθηκε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κύπρου, τη Λόφου στο περίφημο Φεστιβάλ Παλουζέ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Λόφου, κ. Νίκος Σπύρου, καλωσόρισε τους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τους παρουσίασε την ιστορία του χωριού και ευχήθηκε σε όλους ένα παραγωγικό και ευχάριστο ακαδημαϊκό έτος.

Στη Λόφου, οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απόλαυσαν ποικιλία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, ξεναγήθηκαν και περιπλανήθηκαν στο χωριό όπου επισκέφθηκαν την εκκλησία του χωριού καθώς και ένα παραδοσιακό κυπριακό σπίτι. Δοκίμασαν επίσης παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα όπως ρέσι, κυπριακό τυρί, τραχανά, κυπριακά βότανα και όλα τα προϊόντα που παράγονται από σταφύλια, όπως ο παλουζές, ο σουτζούκος και τα κιοφτέρια. Οι διεθνείς φοιτητές είχαν την ευχάριστη έκπληξη να παρακολουθήσουν τη χειροποίητη διαδικασία κατασκευής της «βούρκας», το «δισκάκι» των βοσκών που κρατάει το νερό και το μεσημεριανό τους σε δροσερές θερμοκρασίες.

Επισκέψεις πολιτιστικού χαρακτήρα ενδυναμώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία των διεθνών φοιτητών και αναβαθμίζουν τη τουριστική και πολιτιστική φήμη της Κύπρου στην Ευρώπη




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










597