To Kέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου εντάχθηκε ως εταίρος στο δίκτυο EURES


 To Kέντρο  Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εντάχθηκε ως εταίρος στο δίκτυο EURES τον Οκτώβριο του 2019. Στόχος της συμμέτοχης του είναι να ενθαρρύνει τους πτυχιούχους στην αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη.

Το δίκτυο EURES είναι ένα δίκτυο συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων εντός των 28 χωρών της ΕΕ, συν την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Το δίκτυο αυτό αποτελείται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Συντονισμού (ECO), τα Εθνικά Γραφεία Συντονισμού (NCO), τους εταίρους του EURES και τους συνεργάτες EURES

Η ένταξη του Κέντρου Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο δίκτυο EURES εντάσσεται στις ενέργειες διεθνοποίησης του Κέντρου και θα συμβάλει στην διαπλάτυνση των ευκαιριών εργασίας των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην Ευρώπη.  

Η διαδικτυακή πύλη  εργασιακής κινητικότητας EURES  θα εμπλουτίσει τις ευκαιρίες εργοδότησης των αποφοίτων και θα συμβάλει στην ομαλή μετακίνηση εργατικού δυναμικού σε Ευρωπαϊκές χώρες μέσω εργαλείων, δράσεων και υπηρεσιών της πύλης.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται από τους Times Higher Education University Impact Rankings στην 76η θέση στον τομέα Decent Work and Economic Growth που αξιολογεί τομείς όπως τη Bιώσιμη Aνάπτυξη, την Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών και την Απασχολησιμότητα των Αποφοίτων, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στα 101+ καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Υποδομών (Industry, Innovation and Infrastructure).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464