Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γραφείου Επ. Προεδρίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δια των επίσημων εκπροσώπων τους τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου και τον Πρύτανη Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την υλοποίηση κοινωφελών δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των δύο πλευρών.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου του Επιτρόπου στην προσπάθεια να κρατηθεί η διασπορά, ιδιαίτερα η Νέα Γενιά, κοντά στις ρίζες της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στους Κύπριους της Διασποράς μας».

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης, τα τελευταία χρόνια, σύμπραξης με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για τη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων, σημειώνοντας ότι «στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρεί καθήκον την προσφορά της τεχνογνωσίας και των υποδομών του προς όφελος της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης το οποίο θα δώσει την αναγκαία ώθηση στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στα θέματα που αφορούν τους Κυπρίους της Διασποράς και θα συμβάλει αποφασιστικά στον συντονισμό και στην κοινή δράση και για άλλα θέματα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας όπως η προσφορά, επί ετήσιας βάσης και υποτροφιών σε παιδιά εγκλωβισμένων γονέων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, θα υλοποιηθούν διάφορες δράσεις όπως η συνδιοργάνωση σεμιναρίων (workshops), διαλέξεων, προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, προς τους Κύπριους της Διασποράς.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










368