Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


   Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συζήτησε θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τον κ. Νεοφύτου υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού και ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, την Ιατρική Σχολή και την Οδοντιατρική αλλά και το Microsoft Innovation Center. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Ο κος Νεοφύτου ανάφερε ειδικά ότι  το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί πρότυπο ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας.

«Αισθάνθηκα περήφανος ως Κύπριος» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφού στις αίθουσες της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «συνάντησα φοιτητές από τη Γερμανία, από τη Νέα Ζηλανδία, από την Αυστρία, από τις σκανδιναβικές χώρες, από τις ΗΠΑ και αλλού». «Είναι ενδεικτικό για τις δυνατότητες που διαθέτει ο τόπος μας, φτάνει να το πιστέψουμε» είπε ο κ. Νεοφύτου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η Κύπρος επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, στην «Οικονομία της Γνώσης», διότι μόνο με την διεύρυνση και την εμβάθυνση της μόρφωσης μπορεί μια κοινωνία να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί και να θέσει το στίγμα της στον παγκόσμιο χάρτη. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη τη Διεύθυνση και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Όπως επεσήμανε: «από  το 90% περίπου των εργαζομένων πτυχιούχων σε αυτό το πανεπιστήμιο πέραν του 80-85% είναι Κύπριοι». «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, για το επιστημονικό προσωπικό και η πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι Κύπριοι» είπε ο κ. Νεοφύτου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της οποίας έτυχε και εξέφρασε την βεβαιότητά του «για το αύριο της πατρίδας μας, εάν επικεντρωθούμε σε ποιοτικούς τομείς, με μεγάλη προστιθέμενη αξία όπως είναι η Παιδεία».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










568