Μνημόνιο Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης


 Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Υπό το βάρος της πανδημίας και των ζητημάτων που ανέδειξε γύρω από την εκπαίδευση των μαθητών και ειδικότερα αυτών της Μέσης Εκπαίδευσης, η σύναψη της συμφωνίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει κοινές δράσεις και εκδηλώσεις. Επιδιώκεται η συνδιοργάνωση σεμιναρίων (workshops), συνεδρίων, Ημερίδων, διαλέξεων, επισκέψεων σε σχολικές μονάδες, εθελοντική ή ανθρωπιστική προσφορά σε ιδρύματα ή οργανισμούς για παιδιά και συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, κρατικούς και άλλους φορείς. Η συνεργασία κυρίως, συγκλίνει στην επιμορφωτική διάσταση στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. Και τα δύο μέρη εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλουν στην ανάδειξη μιας καθολικής ποιοτικής Παιδείας προς όφελος της νέας γενιάς και του τόπου. Επίσης, αμφότερα τα μέρη υπογραμμίζουν τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης, τα τελευταία χρόνια, σύμπραξης με όλους τους εκπαιδευτικούς Φορείς. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαμηνύει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση της κοινωνικής του προσφοράς ενώ θεωρεί καθήκον την προσφορά της τεχνογνωσίας και των υποδομών του προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.

Για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και για την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ο κ. Χαράλαμπος Διονυσίου. 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










657