Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανανεώνει τη συνεργασία του με το Cyprus Computer Society


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) ανέπτυξαν την τελευταία δεκαετία μια παραγωγική συνεργασία που περιλαμβάνει ήδη κοινές δράσεις σε παρά πολλούς τομείς. Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη υπογράφηκε ανανεωμένο Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, κ. Κώστα Αγρότη και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Ευσταθίου.

Το Μνημόνιο, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, στην προαγωγή δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και στην συνεργασία τους στην υλοποίηση ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα επεκταθεί σε θεματικές δράσεις και κοινή συμμετοχή των δύο οργανισμών στον Κυπριακό και Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας, στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Robotex Cyprus, στις Ολυμπιάδες Πληροφορικής, στον διαγωνισμό ανάπτυξης υπολογιστικής σκέψης, αναλυτικών και αλγοριθμικών δεξιοτήτων Berbas κλπ.

Επίσης, οι δύο οργανισμοί με την επικύρωση αυτής της συνεργασίας στοχεύουν στην συν-διοργάνωση, υλοποίηση και αλληλοενημέρωση για εκδηλώσεις (διαλέξεις σεμινάρια, εργαστήρια, ημερίδες, συνέδρια) ενημερωτικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε θέματα που αφορούν κοινούς τομείς και δραστηριότητες.

Με την υπογραφή αυτού του μνημονίου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύουν να επεκτείνουν την συνεργασία τους και στην υλοποίηση ερευνητικών δράσεων που αφορούν στις πτυχιακές ή μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές φοιτητών του Πανεπιστημίου και στην ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκ μέρους του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Λούτσιος και εκ μέρους του Πανεπιστημίου η Δρ Μαρίνα Άππιου Νικηφόρου, Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και η Δρ Γιάννα Δανίδου, συντονίστρια του προγράμματος Κυβερνοασφάλειας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










682