Κεντρικός ομιλητής στην Κίνα ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


 Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου του Lanzhou City University της Κίνας, καθηγητή Xuejun Wang, θα είναι από τους Κεντρικούς Ομιλητές του διαδικτυακού Διεθνούς Συνεδρίου της παγκόσμιας «Συμμαχίας Πανεπιστημίων για τους Δρόμους του Μεταξιού» (World Universities Alliance for the Belt & Road Initiative). Το εν λόγω συνέδριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Νοέμβριου στο Lanzhou City University, που φιλοξενεί και οργανώνει το συνέδριο της Διεθνούς Συμμαχίας. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1909. Η βιβλιοθήκη του διαθέτει 1.175.800 έντυπα και 1 εκατομμύριο ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ υπάρχουν 29 ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων σε μια έκταση 28.900 τετραγωνικών μέτρων.

Η «Συμμαχίας Πανεπιστημίων για τους Δρόμους του Μεταξιού» συγκροτήθηκε το 2015 και αποτελείται από 173 πανεπιστήμια, από 27 χώρες του κόσμου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - πιστεύοντας στο όραμα της πολιτικής του Belt & Road - είναι το μοναδικό από τη μεγαλόνησο και, γενικότερα, από τον Ελληνισμό που συμμετέχει ως μέλος της Συμμαχίας από της ιδρύσεώς της το 2015.

Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλές κοινές προκλήσεις, τα πανεπιστήμια της  «Συμμαχίας Πανεπιστημίων για τους Δρόμους του Μεταξιού» μπορούν να συμβάλουν με τη συνεργασία τους σε λύσεις με επίκεντρο την αρμονική συνύπαρξη και το κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Η πόλη Lanzhou βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Κτίσθηκε στις όχθες του Κίτρινου Ποταμού, έχοντας πληθυσμό περίπου 4 εκατομμυρίων. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Gansu της Βορειοδυτικής Κίνας, συνολικού πληθυσμού 26 εκατομμυρίων. Αποτελεί σημαντικό πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο, συνδέοντας τις δυτικότερες περιοχές της Κίνας με τις ανατολικές.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Lanzhou City University έχουν πριν από πολλά χρόνια υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, ενώ πριν από μια 3ετία δημιουργήσαν κοινό πολιτιστικό κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










713