Επιτυχής ολοκλήρωση του 6η Ετήσιου Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πιστεύοντας ακράδαντα πως η μάθηση αποτελεί μια δια βίου προσπάθεια, συνεχίζει την επιμόρφωση των αποφοίτων του για την περαιτέρω ανέλιξή τους.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Ετήσιο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης το οποίο φέτος έγινε διαδικτυακά. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πάνω από 2,500 απόφοιτους, και καταγράφηκε ως το πιο πετυχημένο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη διεξαγωγή 29 διαδικτυακών σεμιναρίων από 26 καθηγητές του Πανεπιστημίου, καλύπτοντας θέματα από διοίκηση επιχειρήσεων σε τεχνολογία, ευεξία, παιδοψυχολογία, εργασιακά ζητήματα, υγεία, οικονομία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακή επικοινωνία, και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια ένα μήνα και είχε ως στόχο την περαιτέρω επαγγελματική και προσωπική επιμόρφωση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έρευνας σε εξέλιξη, η Διευθύντρια του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας, Ελένη Μαρκαντώνη, τόνισε πως το 86% των συμμετχόντων ανάφεραν πως θα συμβάλλει στην εργασιακή τους ανάπτυξη, ενώ 100% δηλώνουν πως θα συμμετείχαν ξανά.

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ιδρύθηκε το 2013 από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων του Cyprus College & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τις Σχολές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, μέσα στα πλαίσια προσφοράς υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των αποφοίτων. Το πρόγραμμα προσφέρει μια συναρπαστική σειρά σεμιναρίων που καλύπτουν τις τρέχουσες τάσεις και τις κοινωνικές, επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς. Ο στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει περαιτέρω την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη της κοινότητας των αποφοίτων, να ενισχύσει και εκσυγχρονίσει γνώσεις, καθώς επίσης και να προβάλλει νέους τομείς και θέματα ενδιαφέροντος. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται ένα εμπλουτισμένο θεματολόγιο, λαμβάνοντας επίσης θέματα που υποδεικνύουν και οι ίδιοι οι απόφοιτοι, ενώ η εγγραφή είναι δωρεάν σε όσα σεμινάρια επιλέξουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










486