Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κ. Τσιμάρας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για Κυπριακό


Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αν. Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας, έχει επιλεγεί για την ολιγομελή ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Η εν λόγω ομάδα θα υποστηρίξει τον Πρόεδρο στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, αρχής γενομένης από την πενταμερή συνάντηση στην Νέα Υόρκη.

Η ομάδα θα συνεισφέρει, μεταξύ άλλων στην νομική υποστήριξη του Προέδρου στις διαπραγματεύσεις.

Η τοποθέτηση του κ. Τσιμάρα στην ομάδα αυτή αποτελεί τιμή για τον ίδιο, τη Νομική Σχολή και, κατ’ επέκταση για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Αν. Καθηγητής Τσιμάρας κατέχει Μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Πολιτικές Επιστήμες και Διδακτορικό στο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι (Πάνθεον-Σορβόνη καθώς με μεταδιδακτορική έρευνα στα πανεπιστήμια του Τολέδο και της Λισαβώνα). Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, ενώ διατελεί Αναπληρωτής Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει υπηρετήσει ως εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Προγράμματος «Safer Internet Plus» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Δημόσια Διοίκηση.  Έχει επίσης συμβάλλει σε δημοσιεύσεις σχετικά με το δημόσιο δίκαιο και τη δημόσια διοίκηση, ενώ έχει συμμετάσχει και ως κύριος εμπειρογνώμονας σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά  έργα.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

282