Διαδικτυακό σεμινάριο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου: Η δημιουργική κίνηση και το μουσείο συναντιούνται εξ' αποστάσεως


«Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού & Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στις 18:30, το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με τίτλο «Εκπαίδευση, Κοινωνία, Επιστήμη και Πολιτισμός: Ερωτήματα, προκλήσεις και αλλαγές στην (μετά) Covid-19 εποχή». Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα «Η δημιουργική κίνηση και το μουσείο συναντιούνται εξ’ αποστάσεως: Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού & Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδείξει πώς η εικαστική τέχνη και η τέχνη του χορού και της δημιουργικής κίνησης συναντιούνται προάγοντας μοναδικές διαθεματικές μαθησιακές εμπειρίες. Μέσα από ένα παράδειγμα προσέγγισης ενός εικαστικού έργου τέχνης εξ’ αποστάσεως και όχι μόνο θα συζητηθεί η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με θέμα τη δημιουργική κίνηση, και την εξέλιξή της με τη χρήση δημιουργικών εργαλείων. Το σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή σε μια σειρά πρακτικών διαδικτυακών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Χοροπαιδαγωγός Μαρία Καμπέρη.  Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της σειράς οργανώνονται από το Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, ερευνητές και εκπαιδευτικοί από διάφορες βαθμίδες συναντιούνται για να συζητήσουν και να αναδείξουν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν εν καιρώ πανδημίας, καθώς και τρόπους με τους οποίους έχουν ανταποκριθεί σε αυτές, αλλά και πιθανές θετικές αλλαγές που μπορούν να επιφέρουν στον χώρο της εκπαίδευσης. Απώτερος σκοπός της σειράς αυτής των σεμιναρίων είναι να αναμείξει τάσεις εφαρμοσμένης και καινοτόμου έρευνας με θεωρητικές προοπτικές, και να συγκεντρώσει ερευνητές και επαγγελματίες, ώστε να μοιραστούν κοινά ερωτήματα και ανησυχίες, δίνοντας ευκαιρίες ενεργής εμπλοκής τους με την κοινωνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










412