Ο Πρύτανης Κ. Γουλιάμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών


O καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εξελέγη ως αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών & Τεχνών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Η εκλογή και τοποθέτηση του καθηγητή Γουλιάμου επικυρώθηκε από το Προεδρείο και την Γερουσία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών. 

Η Ακαδημία είναι μη κυβερνητικός ευρωπαϊκός θεσμός που δεσμεύεται να προωθεί την επιστημονική και κοινωνική πρόοδο. Ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στο Σάλτσμπουργκ. Τα 2000 τακτικά μέλη του (μεταξύ των οποίων και 26 ακαδημαϊκοί κάτοχοι βραβείου NOBEL) είναι κορυφαίοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και επαγγελματίες διακυβέρνησης, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην καινοτόμο έρευνα, τη διεπιστημονική και διακρατική συνεργασία, καθώς και στην ανταλλαγή και διάδοση γνώσεων. Τα μέλη της ακαδημίας εκλέγονται για τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους στην επιστήμη, τις τέχνες και τη διακυβέρνηση.

Τον καθηγητή Γουλιάμο συνεχάρη η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων και του ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία προς όφελος της Επιστήμης και των Τεχνών στη Κυπριακή Δημοκρατία.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










572