Επίσκεψη φοιτητών Αθλητικής Επιστήμης και Φυσ. Αγωγής του Ευρωπ. Πανεπιστημίου στον Άγιο Στέφανο


Tην Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των φοιτητών Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, του Τμήματος Επιστημών Ζωής, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στον Οργανισμό Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Άγιος Στέφανος στη Λεμεσό.

 Η επαγγελματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής. Κατά  τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης, οι φοιτητές παρακολουθήσαν μαθήματα Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής από τους δυο γυμναστές τους ιδρύματος και τους δόθηκε μεθοδολογική επεξήγηση της δομής των μαθήματων. Ακολούθησε συζήτηση με τη Διευθύντρια του Ιδρύματος και τους γυμναστές, στην οποία συζητήθηκαν  ερωτήματα των φοιτητών αναφορικά με τα μαθήματα που παρακολουθήσαν και την ευρύτερη προσέγγιση  προσαρμοσμένων μαθήματων Φυσικής Αγωγής σε άτομα με νοητική στέρηση. Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να αναλάβουν ρόλο βοηθού των γυμναστών κατά τη διάρκεια του ελευθέρου παιχνιδιού στο κλείσιμο των μαθήματων, γεγονός πολύ σημαντικό σχετικά με την μεταφορά από τη θεωρία στην πρακτική εφαρμογή. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Οργανισμού και να ενημερωθούν για τις ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται, τόσο εντός, όσο και εκτός ιδρύματος.

Τους φοιτητές συνόδεψαν ο καθηγητής του μαθήματος, επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και διδάσκων του μαθήματος, κ. Ανδρέας Ευαγόρου, και ο συντονιστής του προγράμματος της Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος.

Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί ιδιαίτερα την Διευθύντρια του Οργανισμού, κα. Κατερίνα Στογιάννη για την άψογη φιλοξενία, και τους Γυμναστές του Οργανισμού, κα. Μαρία Χριστοφή και κ. Δημήτρη Καφούρη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










783