Συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με το φημισμένο γαλλικό πανεπιστήμιο SciencesPo


 Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας Erasmus με το φημισμένο γαλλικό πανεπιστήμιο Institut d'Etudes Politiques de Paris, γνωστό ως SciencesPo.Το SciencesPo ειδικεύεται σε θέματα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων QS, το SciencesPo κατατάσσεται 2ο παγκοσμίως στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις και 1ο στην Ευρώπη στα ίδια αντικείμενα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Κύπρο, η Δρ Pauline Couteau, Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του SciencesPo, επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνοδευόμενη από τον κύριο Emmanuel Mouriez, Σύμβουλο Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Λευκωσία και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και την κυρία Helene Francois–Iosifides, υπεύθυνη του γραφείου «Σπουδές στη Γαλλία» του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λευκωσία.

Οι εκπρόσωποι των Γαλλικών φορέων ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις σχολές του πανεπιστημίου.

Οι προσκεκλημένοι των γαλλικών φορέων εξέφρασαν την πρόθεσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη Διεθνή Εβδομάδα Erasmus που προγραμματίζεται να πραγματοποιήθει την Άνοιξη του 2022.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










500