22η Eτήσια Διαδικτυακή Έκθεση Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου διοργάνωσε την 22η Έκθεση Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης στις 11 Μαΐου. Η έκθεση διοργανώθηκεδιαδικτυακά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εργοδότησης CSM του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Η πλατφόρμα CSM συνδέει την Αγορά Εργασίας με ένα δίκτυο 25,450 φοιτητών και αποφοίτων και δίνει τη δυνατότητα άμεσης και εποικοδομητικής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, ενδυναμώνοντας έτσι την αμφίδρομη πρόσβαση εργοδοτών και νέων αποφοίτων.

Τόσο η ψηφιακή πλατφόρμα CSM, όσο και η Έκθεση Εργοδότησης και Πρακτικής Άσκησης αποτελούν εργαλεία ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των φοιτητών και αποφοίτων και εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού πυλώνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου για στοχευμένες ενέργειες που διευρύνουν κάθε τομέα που συνδέεται με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά την τελευταία έρευνα αποφοίτων, 87% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου βρήκαν δουλειά μέσα σε έξι μήνες από την αποφοίτησή τους στον τομέα των σπουδών τους. Οι βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίστηκαν και κατά την αξιολόγησή του από το QS Top Universities (QS Stars), δίνοντας στο πανεπιστήμιο την ύψιστη διάκριση των 5 αστέρων στον πυλώνα της Απασχόλησης Αποφοίτων.

Φέτος, στην Έκθεση συμμετείχαν 84 οργανισμοί από Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Μάλτα, αντιπροσωπεύοντας όλους τους τομείς της Οικονομίας.  Συνολικά διαφημίστηκαν 86 θέσεις εργασίας και πραγματοποιήθηκαν 144 προσωπικές συνεντεύξεις αλλά και 22 εταιρικές παρουσιάσεις. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων αλληλεπίδρασης με την πραγματική οικονομία και τους διαύλους επικοινωνίας με την Αγορά εργασίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










505