2η Πολλαπλασιαστική εκδήλωση του έργου BLENDI


Μικτή μάθηση για την ένταξη όλων μαθητών/μαθητριών από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Στις 28 Μαϊου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαδικτυακή εκδήλωση του έργου BLENDI: Μικτή μάθηση για την ένταξη όλων μαθητών/μαθητριών με σκοπό την παρουσίαση της εμπειρίας παιδιών και εκπαιδευτικών με την εφαρμογή του προγράμματος. Το BLENDI αποσκοπεί τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής όλων των παιδιών σε ψηφιακά περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς. Τα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνουν το παιδαγωγικό πλαίσιο της προσέγγισης BLENDI, την πλατφόρμα BLENDI, την εργαλειοθήκη BLENDI καθώς και υλικό εκπαίδευσης εκπαιδευτικών. Το έργο που συντονίζεται από το Φινλανδικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Diaconia, πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Φινλανδία, Ελλάδα (Athens Life Long Learning Institute), Κύπρος (European University Cyprus), Ισπανία (Universitat Pombeu Fabra) και Ιρλανδία (I & F).

Κύρια ομιλήτρια της διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο ομιλίας «Μικτή μάθηση: από τη θεωρία στην εκπαιδευτική πραγματικότητα» ήταν η Δρ. Μαρία Λοΐζου, εκπαιδευτικός και ερευνητική συνεργάτιδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Tην ομιλία ακολούθησαν παρουσιάσεις από τις εκπαιδευτικούς Δρ. Ελπινίκη Μανώλη, κ. Κλειώ Χατζησίμου και κ. Μαρία Χατζημηνά, καθώς και παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής και το Δημοτικό Σχολείο Περβολιών σχετικά με την εμπειρία τους με την εφαρμογή του προγράμματος BLENDI. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με προσκεκλημένες/ους τον κ. Φρίξο Ζεμπύλα, Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, τον κ. Νικόλα Κανάρη εκ μέρους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και την Καθηγήτρια Μαρία Μελετίου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου ICTEE στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.blendedinclusion.eu/ και μέσω της τοπικής ομάδας στην Κύπρο, επικοινωνώντας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη Δρα Ελένη Θεοδώρου, E.Theodorou@euc.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










610