Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 1ο Θερινό Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών


Η δράση απευθύνεται σε όλες και σε όλες και ειδικότερα στους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδέςτου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ερευνητική Μονάδα (MRU7) Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH (Τhe Center of Excellence in Research & Innovation in Social Sciences, the Arts and the Humanities) θα πραγματοποιήσει το 1ο Θερινό ΠανεπιστήμιοΕλληνικών Σπουδών. Η δράση αυτή απευθύνεται σε όλες και σε όλες και ειδικότερα στους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος του 1ου Θερινού Πανεπιστημίου είναι η παρουσίαση και η δημιουργική συζήτηση πρωτότυπων επιστημονικών θεμάτων, με τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη θεματική του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ελληνικές Σπουδές και να διευρύνουν τους ερευνητικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες οποιοδήποτε και αν είναι το γνωστικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο. Έτσι, οι προγραμματισμένες διαλέξεις αποσκοπούν αφενός να αναδείξουν ζητήματα που άπτονται της Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εκπαίδευσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης, και αφετέρου να συμβάλουν στον δημιουργικό αναστοχασμό των ερευνητικών μεθόδων που ακολουθούμε στην δημιουργία συγκροτημένης γνώσης. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος, το οποίο είναι ανοικτό σε όσες και όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε μια δυναμική ομάδα, η οποία θέτει ως προτάγματα τη διάσπαση της κλειστής ατομικότητας και την αναζήτηση της συλλογικής σοφίας που γεννά η αδιαπραγμάτευτα κοινωνιοκεντρική εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι διαλέξεις θα είναι ανοικτές στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με φυσική παρουσία στην αίθουσα και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση. Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Σε όσες και όσους παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


380