Τελετή αποφοίτησης του προγράμματος Microsoft for Start-ups Cyprus


Η γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με μεγάλη επιτυχία!

Το πρόγραμμα Microsoft for Startups Cyprus του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Microsoft ολοκληρώθηκε με την τελετή αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Startup Center powered by Microsoft. Στις 11 νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν την έδρα τους στην Κύπρο, προσφέρθηκε ένα πακέτο στήριξης, το οποίο περιελάμβανε δράσεις εκπαίδευσης, καθοδήγησης και mentoring, έτσι ώστε να είναι σε θέση να βγουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά και να επιτύχουν τους στόχους τους. Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι ιδρυτές των start-ups είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις τους και την πρόοδο που έχουν επιτύχει μέσω του προγράμματος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των innovation partners, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα ως μέντορες. Οι Innovation Partners είναι οι BSM Cyprus, CNP Cyprus, CYTA, Exxon Mobil, EY, Gnomi, Hellenic Bank, IMH, Logicom, Microsoft, NetU, NewCyTech, ΚΕΒΕ, Cyprus Computer Society και Grant Xpert Consulting. Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ειδικοί σε θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Οι επίσημοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΔΕΚ και Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κα Σταυριάνα Κοφτερός, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΔΕΚ και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του European Innovation Council.

Οι 11 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα είναι:

  1. 2050 Materials
  2. Ranalytics Ltd
  3. CyberSec-IoT
  4. MOTI Professional Development Services Ltd
  5. Micety
  6. CIPE
  7. Kinems
  8. A.G. Connect Deaf Ltd
  9. MyID
  10. MYFOUNT LTD
  11. Fornelia Ltd.

Το Start-Up Center powered by Microsoft στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Έχοντας την υποστήριξη του Πανεπιστημίου, ως πυρήνα έρευνας και μεταφοράς γνώσης και ως εκκολαπτηρίου και επιταχυντή επιχειρηματικών λύσεων, το Κέντρο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρών ιδεών και στην εφαρμογή νέων λύσεων που συγχρόνως εμπνέουν και διασφαλίζουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής αποφοίτησης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή αποφοίτησης, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Microsoft for Startups.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή αποφοίτησης στο κανάλι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εδώ.

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










430