Τελετή Αποφοίτησης της Νομικής Σχολής και Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 το βράδυ η Τελετή Αποφοίτησης της Νομικής Σχολής και της Σχολής των Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην τελετή απονεμήθηκαν  271 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές, αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Λοΐζος Συμεού απευθυνόμενος στους απόφοιτους και των δύο Σχολών επισήμανε ότι «η αποφοίτηση είναι η πιο σημαδιακή μέρα του ακαδημαϊκού ημερολογίου, καθώς είναι εκείνη η περήφανη στιγμή που όλοι και όλες μοιραζόμαστε την επιτυχία των αποφοίτων μας και ταυτόχρονα προσβλέπουμε στο μέλλον τους». Συνεχίζοντας, και αφού καλωσόρισε τις οικογένειες και τους φίλους και φίλες των αποφοίτων στην Τελετή, δήλωσε ότι «στις πολύ εξαιρετικές συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία που επηρέασε ολόκληρη την ανθρωπότητα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, η επιτυχία των αποφοίτων μας γίνεται ακόμη πιο σημαντική» και ότι οι οικογένειες και φίλοι τους «έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν σήμερα μαζί τους, καθώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξή τους τα πολύ δύσκολα αυτά χρόνια».

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Μιχάλης Βορκάς τόνισε στους απόφοιτους: «Αποτελείτε  το παρόν και μέλλον και είστε το πλέον υγειές κομμάτι της κοινωνίας μας. Είστε οι νομομαθείς μας που θα δώσετε το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Με σύνεση, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια μπορείτε να αλλάξετε όλα αυτά που ταλαιπωρούν και προβληματίζουν την κοινωνία μας. Γίνετε το παράδειγμα του δίκαιου πολίτη και επιδιώξετε να αναπτύξετε τις αξίες και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκε συγκινητική ομιλία από την αριστούχο απόφοιτο Στέλλα Μάνολα η οποία σημείωσε την πιο ψηλή βαθμολογία στη Νομική Σχολή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










560