Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Σεμινάριο Εξατομικευμένης Διατροφής μέσω Ανάλυσης DNA σε συνεργασία με το Χαροκόπειο


Μέσα από τις συνεχώς αυξανόμενες πληροφορίες που λαμβάνονται από την ανάλυση DNA, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προσαρμόζονται οι διατροφικές συστάσεις που δίνονται στον πληθυσμό σύμφωνα με το γενετικό του προφίλ.   Η γενετική προδιάθεση είναι τροποποιήσιμη σε μεγάλο βαθμό από τις συνήθειες του τρόπου ζωής μας, με κυρίαρχο παράγοντα την διατροφική πρόσληψη. Οι εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής βάσει του ατομικού γονιδιώματος μπορούν να δοθούν αποκλειστικά και μόνο από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους διατροφολόγους-διαιτολόγους.

Το πρόγραμμα Διαιτολογίας-Διατροφής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον τεχνοβλαστό του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου “Genome Analysis”, προσφέρει στους πτυχιούχους του,  εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο για την απόκτηση πιστοποιητικού κατάρτισης στην “Εξατομικευμένη Διατροφή μέσω Ανάλυσης DNA”.

Η “Genome Analysis” δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Μοριακής Γενετικής και Διατροφογενετικής και αντιπρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γεώργιο Δεδούση, με τη συνεισφορά του παθολόγου Δημήτρη Δελλή.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την παροχή προσωποποιημένων συστάσεων διατροφής μέσω ανάλυσης DNA, καθώς και την απαιτούμενη κατάρτιση για την εφαρμογή των γνώσεων αυτών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










626