Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινιάζει Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής του στη Γερμανία


Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές Ιατρικής στην Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο 2022

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής – Παράρτημα Φρανκφούρτης, η οποία θα υποδεχτεί τους πρώτους της φοιτητές το  Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Το Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Φρανκφούρτη  αποτελεί ορόσημο καθώς πρόκειται  για το πρώτο Παράρτημα κυπριακού πανεπιστημίου που θα λειτουργήσει εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη θα προσφέρεται  το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής (MD Medicine) που  απονέμει ήδη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία σε πλήρως εξοπλισμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του Προγράμματος και της άρτιας εκπαίδευσης  των φοιτητών της Ιατρικής. Το Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Φρανκφούρτη, αναμένεται να καταστεί ένας διεθνές κέντρο Ιατρικής  που θα προωθήσει τη σύγχρονη εκπαίδευση στον τομέα της υγείας, της ιατρικής περίθαλψης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Ως μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου οργανισμού Πανεπιστημιακής  εκπαίδευσης στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταστεί ένα διεθνές κέντρο στην ιατρική εκπαίδευση και στις επιστήμες υγείας. Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στην Φρανκφούρτη, στην καρδιά της Ευρώπης, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Galileo για διεθνοποίηση και είναι ακόμη μία επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης και του κύρους του Πανεπιστημίου ως πανεπιστημιακός κόμβος αριστείας και καινοτομίας που δημιουργεί συνεχώς προστιθέμενη αξία για την Κύπρο.

Το Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη είναι πλήρως διαπιστευμένο μέσω της διαδικασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιατρικής Εκπαίδευσης (WorldFederationofMedicalEducation - WFME) του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), και είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές στη Γερμανία. Οι φοιτητές Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Φρανκφούρτη θα έχουν την ευκαιρία για κλινική εκπαίδευση σε διάφορα νοσοκομεία με τα οποία το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες. Με τη διεθνή καταξίωση των 5 αστεριών στη βαθμολογία QS Stars University Ratings, το πρόγραμμα Ιατρικής στην Φρανκφούρτη εγγυάται μια άρτια εκπαίδευση με εξαίρετες μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης παγκοσμίως.

Η εμπειρία μάθησης και κλινικής άσκησης των φοιτητών ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είτε εκπαιδεύονται στη πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λευκωσία είτε στο Παράρτημα στη Φρανκφούρτη, θα είναι πανομοιότυπη, και θα διασφαλίζει για τους φοιτητές της Ιατρικής, κλινική και ερευνητική εμπειρία  σε κορυφαία ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Πέραν από την ευκαιρία να διδαχθούν από τους πλέον επιφανείς ακαδημαϊκούς στον τομέα της Ιατρικής και να συμμετάσχουν σε καθοριστικής σημασίας έρευνα, οι φοιτητές Ιατρικής στο Παράρτημα της Φρανκφούρτης θα υποστηρίζονται από τις υπερσύγχρονες υποδομές και τις εγκαταστάσεις κλινικής προσομοίωσης που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία για κλινική εκπαίδευση σε μερικά από τα πιο πρωτοποριακά νοσοκομεία της Γερμανίας.

Το Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στο Im Vogelsgesang 3, 60488, Frankfurt, Germany.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










524