Διαγωνισμός Stop Motion Animation από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το International Motion Festival του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει διαγωνισμό ταινιών Stop Motion Animation. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και στους νικητές του διαγωνισμού θα παραχωρηθούν δύο (2) υποτροφίες ύψους 25% για όλα τα έτη φοίτησης στο πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Γραφικές Τέχνες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους:

  1. Η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30 δευτερόλεπτα.
  2. Αποδεκτά είδη: μυθοπλασία, πειραματικές ταινίες, ντοκιμαντέρ κ.α.
  3. Format ταινίας: H264, MPEG4

Τελική ημερομηνία αποστολής της ταινίας μέχρι τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: D.Englezou@euc.ac.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις υποτροφίες που προσφέρονται από το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απευθυνθείτε στην κα Δήμητρα Εγγλέζου, Λέκτορα του Τμήματος Τεχνών στο τηλέφωνο 22029920 ή μέσω email στο D.Englezou@euc.ac.cy

Για το διαγωνισμό ισχύουν οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν απόφοιτοι μαθητές/τριες Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής της Κύπρου ή της Ελλάδας.
  2. Η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των ταινιών είναι η 31 Αυγούστου 2022 και γίνεται μέσω εμαιλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση D.Englezou@euc.ac.cy
  3. Οι ταινίες που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη του Διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
  4. Η Κριτική Επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να βραβεύσει οποιαδήποτε από τις ταινίες που έχουν υποβληθεί, σε περίπτωση που αυτές δεν κριθούν ικανοποιητικές.
  5. Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία επιλογής και την απονομή των υποτροφιών είναι τελεσίδικη.
  6. Οι Ταινίες θα αξιολογηθούν στη βάση των πιο κάτω κριτηρίων: Δημιουργικότητα, Πρωτοτυπία, Αυθεντικότητα, Αισθητική.
  7. Ο/Η κάθε διαγωνιζόμενος/η έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με περισσότερα από μία ταινία.
  8. Οι ταινίες θα πρέπει να είναι δημιουργία του/της διαγωνιζόμενου/ης.
  9. Η Κριτική Επιτροπή θα βραβεύσει τις 2 καλύτερες ταινίες με υποτροφίες ύψους 25% για όλα τα χρόνια φοίτησης στο Πρόγραμμα Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
  10. Η Κριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει να δει και πορτφόλιο για τον/την κάθε διαγωνιζόμενο/η.
  11. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μετά τη λήψη της τελικής απόφασης της Κριτικής Επιτροπής.
  12. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα έχει το δικαίωμα αναδημοσίευσης των προτάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.
  13. Οι υποτροφίες ισχύουν για το φθινοπωρινό τετράμηνο σπουδών 2022 και δεν μεταφέρονται σε άλλο τετράμηνο.
  14. Η κάθε υποτροφία προσφέρεται σε συμψηφισμό με λοιπές υποτροφίες και εκπτώσεις που ήδη χορηγούνται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Δεν μεταφέρεται σε άλλα πρόσωπα και δεν ανταλλάζεται με χρηματικό ποσό ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
  15. Με τη συμμετοχή/υποβολή ταινιών οι διαγωνιζόμενοι θεωρείται ότι αποδέχονται χωρίς επιφύλαξη όλους τους όρους του διαγωνισμού.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










448