White Coat Ceremony Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προερχόμενοι από χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Νορβηγία, Ιταλία, Ιρλανδία αλλά και από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα , συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας (White Coat Ceremony) που σηματοδοτεί την ένταξη τους στη σχολή και ταυτόχρονα τη δέσμευση που συνεπάγεται με τις σπουδές τους στην Ιατρική. 

Μεγάλο το αίσθημα περηφάνιας τόσο για τη Σχολή, και κατ’ επέκταση για τη χώρα μας,  που τόσες εθνικότητες εμπιστεύονται σήμερα την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τους γιατρούς της νέας γενιάς.

Το White Coat Ceremony είναι μια εκδήλωση-μετάβασης, γεμάτη συμβολισμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου φορούν την πρώτη τους λευκή ιατρική ρόμπα με την βοήθεια των Καθηγητών τους. Ακολούθως ορκίζονται να ενδιατρίψουν με αφοσίωση στο αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ακεραιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










477