Συναυλία Σαξόφωνου - Πιάνο με το Duo Claudeet Odile Delangle στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


To Εργαστήρι Μουσικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (IMER) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί το διεθνούς φήμης Duo Delangle την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Το ντούο από τη Γαλλία αποτελείται από τους Claude Delangle στο σαξόφωνο και την Odile Catelin-Delangle στο πιάνο.

Στη συναυλία τους που έχει τίτλο «Μουσική Δημιουργία και Ειρήνη στους Αανθρώπους,» θα παρουσιαστούν έργα των Skoryk, Messian, Schulhoff, Μαρκέα, Creston, και Brahms.  

Ο παγκοσμίου φήμης σολίστ Claude Delangle είναι καθηγητής σαξοφώνου στο Κονσερβατόριο του Παρισιού και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλές σπουδαίες ορχήστρες και μαέστρους σε όλο τον κόσμο, καθώς και με συνθέτες όπως οι Berio, Boulez, Takemitsu, Piazzolla, και άλλοι. Είναι προσκεκλημένος σαξοφωνίστας με το διάσημο Ensemble Intercontemporain, καθώς και συνεργάτης-ερευνητής της εταιρείας κατασκευής μουσικών οργάνων Selmer.   

Η Odile Catelin-Delangle είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην École Normale de Musique στο Παρίσι. Έχει συνεργαστεί με διάφορους σολίστ και έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας μια τεράστια γκάμα ρεπερτορίου. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις 15 ψηφιακών δίσκων με την εταιρεία BIS.

Πέρα από τη συναυλία στις 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο σαξοφώνου και πιάνου την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην αίθουσα G1. Στις 5μ.μ. θα προηγηθεί διάλεξη για την ιστορική εξέλιξη του σαξοφώνου στη Γαλλία.

Την παρουσία του Duo Delangle χορηγεί η εταιρεία Selmer και στηρίζουν το Γαλλικό Μορφωτικό Κέντρο στην Κύπρο και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Σαξοφώνων Σαξοφωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: y.miralis@euc.ac.cy  και στο 99-531387




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










497