Ημερίδα με θέμα ο σύγχρονος ρόλος του προπονητή, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Το Πρόγραμμα ‘Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει ημερίδα, με θέμα 'Ο σύγχρονος ρόλος του προπονητή ως Συντονιστής Ανάπτυξης του Αθλητή: Μια νέα διάσταση στον Αθλητισμό της Κύπρου', την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Δέλτα.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση επαγγελματιών από το χώρου του αθλητισμού (π.χ. Προπονητών σε αθλητικές ακαδημίες, φοιτητών σε Τμήματα Αθλητικής Επιστήμης, Καθηγητών φυσικής αγωγής, πρώην αθλητές), να γίνουν Υπεύθυνοι Ανάπτυξης Παικτών, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους αθλητές στην καριέρα τους, μετά το πέρας της αθλητικής αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Παιχτών (Player Development Manager, PDM) είναι ένας αναδυόμενος τομέας τεχνογνωσίας και επαγγελματικών ευκαιριών. Ο PDM είναι ένα άτομο που συνεργάζεται με αθλητές για τα καθημερινά προσωπικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς Υπευθύνους Ανάπτυξης Παικτών είναι παλιοί παίκτες, πρώην ελίτ αθλητές ή άτομα με προπονητική εμπειρία. Το έργο Erasmus+ "GOAL4PDM” στοχεύει στη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου με τη μορφή μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων (MOOCs) για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των Υπεύθυνων Ανάπτυξης Παικτών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Η έννοια του Υπεύθυνου Ανάπτυξης Παιχτών από ειδικούς στα σπορ.
  • Οι στόχοι του προγράμματος GOAL4PDM και οι καινοτομίες που εισάγει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών.
  • Οι ανάγκες των αθλητών από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υπεύθυνου Ανάπτυξης Παιχτών.

Για διαδικτυακή παρακολούθηση μπορείτε να συνδεθείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://eu.bbcollab.com/guest/f37da698eed1478c925ba6b4f2306837

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










349