Οι Νομπελίστες Sir Martin Evans και Sir Gregory Winter Επίτιμοι Διδάκτορες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς  Βίο-Ιατρικού Συνεδρίου της Ιατρικής Σχολής του

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το 10ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο «Ιατρική/Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος» το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, με την αναγόρευση των βραβευμένων με Νόμπελ ιατρών Sir Martin Evans και Sir Gregory Winter σε Επίτιμους Διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Ο Sir Martin Evans, καθηγητής του πανεπιστημίου του Cardiff, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 2007 για μια σειρά πρωτοποριακών ανακαλύψεων σχετικά με τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και τον ανασυνδυασμό DNA σε θηλαστικά. Ο Sir Greg Winter, του Πανεπιστημίου του Cambridge, τιμήθηκε με το Νόμπελ Χημείας 2018, για το πρωτοποριακό του έργο στη χρήση απεικόνισης φάγων για την κατευθυνόμενη εξέλιξη των αντισωμάτων με στόχο την παραγωγή νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 75 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού.  Εκτός από τους Δρ. Sir Gregory Winter και Δρ. Sir Martin J. Evans κύριοι ομιλητές στις εργασίες του Συνέδριου ήταν και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής και Χημείας,  Δρ. Gregg Leonard Semenza (2019), παιδίατρος και καθηγητής γενετικής στο Johns Hopkins School of Medicine, οι καθηγητές Δρ.  Κύπρος Νικολαΐδης, “Πατέρας της Εμβρυικής Ιατρικής»,  Δρ. Nikolai Korpan (κρυοχειρουργική), Επικεφαλής του International Institute of Cryosurgery στο Rudolfinerhaus Hospital στη Βιέννη, και Προέδρος της Παγκόσμιας Kίνησης ενάντια του Kαρκίνου, και ο Δρ. Στυλιανός Αντωναράκης (Ιατρική Γενετική) από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Τα ιατρικά συνέδρια της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού. Το πολύ-θεματικό, επιστημονικό συνέδριο Ιατρικής / Βιο-Ιατρικης έχει καθιερωθεί ως μια υψηλού επιπέδου ετήσια διεθνής συνάντηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










420