Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθ. Παναγιώτη Παπαγεώργη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Διοργανώνεται στις 23 Νοεμβρίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγεώργη, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου. Οι Εναρκτήριες διαλέξεις (inaugural lectures) είναι ένας νέος θεσμός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια εναρκτήρια διάλεξη είναι μια σημαντική στιγμή για την καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού. Παρέχει στους καθηγητές την ευκαιρία να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον ενός κοινού μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Ο Δρ Παναγιώτης Παπαγεώργης είναι Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έλαβε το πτυχίο του στη Βιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2003 και το διδακτορικό του στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης το 2009. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός υπότροφος και επισκέπτης υπότροφος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Ο Καθηγητής Παπαγεώργης ήταν ο αποδέκτης του  Βραβείου Νέου Ερευνητή για το 2015 από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους 2% των επιστημόνων του κόσμου για το 2020 και το 2021, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Είναι επίσης Διευθυντής του Βασικού και Μεταφραστικού Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και, μέχρι στιγμής, έχει λάβει περισσότερα από 700.000 ευρώ σε ερευνητική χρηματοδότηση για διάφορα έργα. Τα ευρύτερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αποσαφήνιση των μοριακών γεγονότων που οδηγούν την εξέλιξη και τη μετάσταση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής αδράνειας των όγκων. Η ομάδα του αναπτύσσει επίσης διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης φαρμάκων και συνδυαστικών θεραπειών, για να αναδιαμορφώσει το μικροπεριβάλλον του όγκου και να βελτιώσει την παροχή και την αποτελεσματικότητα των νανο- και ανοσοθεραπειών σε ζωικά μοντέλα του καρκίνου.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγεώργη θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 6μμ και θα προβάλλεται επίσης διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://eu.bbcollab.com/guest/a7b0a1498ab948d0881328754e4781fa. Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


196