Σειρά διαλέξεων ΙΣΤΟΡΙΑΙ – Δημόσιες Διαδικτυακές Διαλέξεις από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Η Ερευνητική Μονάδα MRU7 Ιστορία, Αρχαιολογία και Πολιτιστική Διαχείριση του Κέντρου Αριστείας SOSCIEATH (Τhe Centre of Excellence in Research & Innovation in Social Sciences, the Arts and the Humanities) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρο σας προσκαλεί στη σειρά διαλέξεων ΙΣΤΟΡΙΑΙ – Δημόσιες Διαδικτυακές Διαλέξεις

Η δεύτερη δημόσια διαδικτυακή διάλεξη για το Χειμερινό εξάμηνο 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί  στις 23 Νοεμβρίου στις 19.00 με θέμα:  ΠΟΘΕΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ; Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ (1830-1930)

Σε αυτήν, ο Πάνος Χριστοδούλου (Επίκουρος καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), θα παρουσιάσει την έρευνά του για τις χρήσεις και καταχρήσεις της αρχαίας ελληνικής ιστορίας στο πλαίσιο της συγκρότησης αντικρουόμενων σύγχρονων θεωρήσεων για την κυπριακή ταυτότητα, μια ερευνητική συμβολή, η οποία δημοσιεύτηκε σε μορφή εκτενούς άρθρου στον συλλογικό τόμο: Το μυστήριον του μέλλοντος ημών: Ελλάδα και Κύπρος στον τρίτο αιώνα από την Επανάσταση του 1821 (επιμ. Θ. Γ. Γιαννόπουλος, Αθήνα: Liberal Books 2022).

Η τηλεδιάλεξη εντάσσεται στη σειρά δημόσιων διαδικτυακών διαλέξεων ΙΣΤΟΡΙΑΙ του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ελληνικές Σπουδές» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τη διάλεξη θα συντονίσει ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα κάνει μια γενική εισαγωγική στη φιλοσοφία και στους στόχους του εν λόγω συλλογικού τόμου.

Εγγραφή Διαδικτυακής Παρακολούθησης ΕΔΩ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










401