3ο Διεθνές Συνέδριο του Διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου Ενέργειας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στις στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου Ενέργειας (Δ.Ε.Κ.Ε.) (www.deke-irce.eu ) με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ v. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ».

Εναρκτήριο χαιρετισμό   απηύθυνε η Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου κυρία Νατάσα Πηλείδου.  Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης και ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΕΠΚ και μέλος της Ρ.Α.Ε. Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

Σε  εισαγωγικές τοποθετήσεις  προέβησαν ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, πρώην Βουλευτής, πρώην Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Δ.Ε.Κ.Ε. και ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, πρώην Δικαστής στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. και Πρόεδρος του Σωματείου Δικαίου της Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Κεντρική εισήγηση έκανε στο Συνέδριο η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϋ και Διευθύντρια Ερευνητικού Κέντρου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Macquarie κ. Tina Soliman Hunter.

Τέλος, σε εισηγήσεις προέβησαν τα ΜΕΛΗ του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Κ.Ε.,

Α) ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αναπλ. Καθηγητής του ΕΠΚ και πρώην Υπουργός, Β) ο Καθηγητής του ΕΠΚ και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου CERIDES  κ. Γεώργιος Μπούστρας και Γ) η Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής των Πανεπιστημίου Liverpool και Fletcher κ. Αικατερίνη Φλώρου.

Συντονιστής  ήταν ο Αναπλ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής του Δ.Ε.Κ.Ε. κ. Νικόλαος Κουλούρης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (M.O.U.) για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για ενεργειακά θέματα μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










493