Εκδήλωση Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα «Η Επιλογή Καριέρας»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου και τον Νομικό Όμιλο Φοιτητών «LAW SOCIETY». Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η επιλογή καριέρας: Ο νέος νομικός μπροστά στις σύγχρονες προοπτικές και προκλήσεις του νομικού επαγγέλματος».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου κ. Λοϊζος Συμεού και η Πρόεδρος του Φοιτητικού Ομίλου κ. Βάγια Κοτούλα.

Ακολούθησαν ομιλίες από εξέχοντες εκπροσώπους του δικαστικού και δικηγορικού λειτουργήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο: Από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών κ. Αχιλλέα Ζήση, την Εισαγγελέα Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου, τη Δικαστή του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, κ. Μαργαρίτα Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Μιχάλη Βορκά, τον Σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις κ. Δημήτριο Αναστασόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου, Δικηγόρο Πειραιώς κ. Φάνη Παυλίδη και τον τ. Πρόεδρο της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων, Δικηγόρο Αθηνών και Λευκωσίας κ. Στέλιο Αυγουστή.

Την εκδήλωση συντόνισε η Επιστημονική Υπεύθυνη του Νομικού Ομίλου «LAW SOCIETY” κ. Αθηνά Κοντογιάννη, Λέκτορας Αστικού Δικαίου.

Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές και να λάβουν και ουσιαστικές κατευθύνσεις και συμβουλές, χρήσιμες για την επιλογή της νομικής τους σταδιοδρομίας.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάστηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο διάλογος των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με τη νομική πράξη και τα νομικά επαγγέλματα.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ομιλητές ήταν ότι το νομικό επάγγελμα παραμένει πάντοτε ψηλά στην εκτίμηση της κοινωνίας και της αγοράς, διότι, ακόμη και υπό τις σύγχρονες συνθήκες, κατάφερε να εξελιχθεί και να προσφέρει ακόμη ευρύτερες επιλογές σταδιοδρομίας και καταξίωσης σε όσους που το επιλέγουν.

 Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη εκδήλωση, στις αρχές Μαρτίου 2023, με νέο κύκλο νομικών επαγγελμάτων (του συμβολαιογράφου, του διπλωμάτη, του στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης, του έμμισθου δικηγόρου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, του νομικού που απασχολείται σε ευρωπαϊκό ή διεθνή οργανισμό και του δικαστικού επιμελητή), σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι φοιτητές μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










428