DIGΙREADY: Ψηφιακή Ετοιμότητα Φορέων για Επαγγελματική Εκπαίδευση σε Περιβάλλον χωρίς Αποκλεισμούς


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος στο διετές Έργο DIGIREADY: Ψηφιακή Ετοιμότητα των Φορέων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε ένα Περιβάλλον χωρίς Αποκλεισμούς. Στις 3 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκε με επιτυχία πολλαλασιαστική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην οποία παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του έργου.

Το έργο αποσκοπεί στη συλλογή και ανάλυση καλών πρακτικών για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και στην ετοιμασία σχετικού εγχειριδίου. Η έμφαση αυτή προκύπτει ως αναγκαία ενόψει του ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όλες μας οι δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της εκπαίδευσης, μεταφέρθηκαν διαδικτυακά. Ωστόσο, δεν ήταν όλος ο κόσμος προετοιμασμένος για αυτή, ούτε εφοδιασμένος με τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστεί την εξ ολοκλήρου μετακίνηση στον χώρο του διαδικτύου. Τα άτομα με αναπηρία ήταν μια από τις ομάδες των οποίων οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν πλήρως.

H εκδήλωση περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος DIGIREADY, ομιλίες στην ολομέλεια από τις Δρ. Ελένη Δαμιανίδου, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και κα. Μαρίνα Παγιάτσου, Συντονίστρια Υπηρεσιών, Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, καθώς και εργαστήριο από την κα. Μαρία Μούκα, Ερευνητική Συνεργάτιδα, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εργοθεραπεύτρια, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής, Αθήνα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mαζί με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο έργο συμμετέχουν επίσης το Johannes Kepler Universität Linz, Αυστρία, το Technische Universität Dresden, Γερμανία, το Daugavpils Technical School (Daugavpils tehnikums), Λετονία, το Bulgarian-German Vocational Training Centre State Enterprise (Darzhavno predpriyatie), Βουλγαρία, ο AIAS Bologna Onlus (Associazione Italiana Assistenza Spastici), Ιταλία, ο AAATE (Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe), Αυστρία και ο EASPD (European Association of Service Provides for People with Disabilities), Βέλγιο. Το έργο συντονίζει ο IB (Intenationaler Bund Mitte gGmbH) από τη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα DIGIREADY και τη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του EUC:

Δρ Ελένη Θεοδώρου, E.Theodorou@euc.ac.cy

Δρ Κατερίνα Μαύρου, K.Mavrou@euc.ac.cy

κα Μαρία Μούκα, M.Mouka@research.euc.ac.cy

Σημ. : H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










363