Ανέγερση νέων καινοτόμων εγκαταστάσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η AGC Contractors έχουν υπογράψει τα τελικά συμβόλαια για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα αποτελεί μέρος της πανεπιστημιούπολης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί αρχές του 2024, ενώ αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδίου του Πανεπιστημίου για ανάπτυξη και καινοτομία.  Το νέο κτίριο θα εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες στις Σχολές της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής καθώς και των προγραμμάτων των Επιστημών Υγείας.  Πρόκειται για εγκαταστάσεις με κορυφαίες τεχνολογίες και εξοπλισμό και θα είναι σημείο αναφοράς τεχνολογικής καινοτομίας όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.  Η Πανεπιστημιούπολη, με την προσθήκη των νέων εγκαταστάσεων, θα αυξηθεί κατά 6,000 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας καλλιέργειας «ενεργειακής συνείδησης» το κτίριο θα είναι ενεργειακής απόδοσης Α.  Το  κόστος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, των εργαστηρίων και της τεχνολογίας θα ξεπεράσει  τα €18,000,000.  Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Ι & Α Φιλίππου.

 Έχοντας τεράστια εμπειρία σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, η AGC Contractors ανέλαβε την υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου υψηλών προδιαγραφών τόσο σε ποιότητα κατασκευής όσο και σε καινοτομίες τεχνολογίας, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας.

Κατά την τελετή υπογραφής του συμβολαίου ο Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, δήλωσε: «’Eχουμε επιλέξει την εταιρεία AGC Contractors για τη διαχρονική συνεργασία που έχουμε αλλά πρώτιστα για την ποιότητα και την αξιοπιστία στο χρόνο παράδοσης».

Από πλευράς του ο Διευθύνων Σύμβουλος της AGC Contractors, κ. Joseph Merhi, δήλωσε «Μας τιμά ιδιαίτερα η συνεχής και μακροχρόνια συνεργασία μας με το 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










848