Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Τσιμάρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Διοργανώνεται στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου  η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Τσιμάρα, Κοσμήτορα της Σχολής Νομικής του Πανεπιστημίου.

Οι Εναρκτήριες διαλέξεις (Inaugural lectures) είναι ένας νέος θεσμός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια εναρκτήρια διάλεξη είναι μια σημαντική στιγμή για την καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού. Παρέχει στους καθηγητές την ευκαιρία να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμάρας είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Σχολή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει διδάξει επίσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από δεκαπέντε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συγγράψει πέντε βιβλία και πληθώρα άρθρων στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και πορτογαλική γλώσσα. Διατέλεσε εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο), εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (Μάαστριχτ) και είναι μέλος του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου (Γαλλία). Παράλληλα, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης-νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Επικοινωνιών και στο Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή  Κωνσταντίνου Τσιμάρα θα προβάλλεται επίσης διαδικτυακά σε αυτό τον σύνδεσμο. Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










379