Συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Έργο I’MINTALES


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος στο διετές Έργο IMINTALES: Μια Μεθοδολογία για τη χρήση της τεχνολογίας με στόχο τη μάθηση και την ενίσχυση της αφήγησης χωρίς αποκλεισμούς. Στις 18 Φεβρουαρίου 2023, διοργανώθηκε με επιτυχία εκδήλωση διάχυσης του έργου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της 3ης Ετήσιας Ημερίδας Έρευνας για Εκπαιδευτικούς.

Το έργο I’M IN TALES έχει στόχο να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς στο να ανακαλύψουν νέες και καινοτόμες στρατηγικές για την ενίσχυση της μάθησης και της συμμετοχής στην εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να περιγράψει συνοπτικά και να διαδώσει μία μεθοδολογία εκπαιδευτικών πρακτικών αφήγησης η οποία ενσωματώνει απτικά και πολυαισθητηριακά υλικά με την ψηφιακή πραγματικότητα, δηλαδή τα Απτικά Περιβάλλοντα Διεπαφής  (Tangible User Interfaces – TUIs).

H εκδήλωση περιλάμβανε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγινε σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος IMINTALES, παρουσίαση θεωρητικού υπόβαθρου και σημαντικών πρακτικών για την τέχνη της (ψηφιακής) αφήγησης και παρουσίαση από εκπαιδευτικούς για την εμπειρία τους κατά την πρώτη φάση του έργου η οποία περιλάμβανε τη συν-δημιουργία σεναρίων αφήγησης από τις ίδιες σε συνεργασία με παιδιά και την ομάδα του έργου. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχουσες πειραματίστηκαν με την πρώτη υπό ανάπτυξη έκδοση του εργαλείο συγγραφής (authoring tool) το οποίο σχεδιάζεται από τους εταίρους του έργου για τη δημιουργία σεναρίων (ψηφιακής) αφήγησης τα οποία θα ενισχυθούν στη συνέχεια με απτικές διεπαφές χρήστη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










391