Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί το Graphic Stories


Το φετινό Graphic Stories έρχεται φρέσκο και ανανεωμένο, αφού κρύβει μέσα του τη Δύναμη των Νέων και φέρνει μαζί του νέες δράσεις! Το νέο πρόγραμμα είναι ανατρεπτικό αφού οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, ενώ τα εργαστήρια προηγούνται το διήμερο Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, 2023. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του τριημέρου φιλοξενεί δώδεκα [12] διακεκριμένους σχεδιαστές από Γερμανία, Αγγλία, Ελλάδα & Κύπρο. Περιλαμβάνει εννέα [9] διαλέξεις, έξι [6] δημιουργικά εργαστήρια, μια [1] προβολή ταινίας animation, μια [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα [1] διαδραστικό installation για το κοινό το οποίο πλαισιώνεται από ομάδες νέων με χορό και μουσική.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Μαρτίου, στη Λευκωσία, με θέμα Η Δύναμη των Νέων - ThePowerofYouth. Οι νέοι είναι το πιο σημαντικό και δυναμικό τμήμα του πληθυσμού σε κάθε χώρα. Αυτοί αποτελούν την κινητήριο δύναμη κάθε αλλαγής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής. Οι νέοι διαθέτουν την περιέργεια, τον ιδεαλισμό, τον ενθουσιασμό, το θάρρος, τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν αποτελούν απλά ένα τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά τον σημαντικότερο πλούτο του κόσμου αυτού. Είναι το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας και η ελπίδα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος πιο δίκαιου, πιο ειρηνικού, πιο ελεύθερου, πιο πράσινου, πιο βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς. 

GraphicStories - Στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, από την EFA

Το Graphic Stories έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association [EFA] και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFELabel για τη χρονική περίοδο 2022-2023. Tο Συνέδριο βραβεύτηκε επίσης για την καινοτομία και την εφευρετικότητα, με το ειδικό σήμα BadgeofInvention, ενώ απέσπασε και την ειδική διάκριση RemarkableArtsFestival για το 2021, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Graphic Stories είναι το μοναδικό καθιερωμένο, ανεξάρτητο, ετήσιο, θεσμικό συνέδριο του τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των εικαστικών τεχνών και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών. Αφορά τους επαγγελματίες, φοιτητές ή μαθητές, γραφίστες, web designers, UX/UI designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας. Το Graphic Stories είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των δημιουργικών και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Χώρος φιλοξενίας Συνεδρίου:

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με την υποστήριξη των:

Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου

Υπό την αιγίδα:

Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη

Δήμος Λευκωσίας

Περισσότερες πληροφορίες: www.graphicstories.org

Εισιτήρια: http://bitly.ws/yBm2

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










377