Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ATHENA του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Η Ερευνητική Μονάδα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, Αναπηρίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης, του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετέχει στο έργο ATHENA το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει τον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη διασύνδεση, στην ανάπτυξη καινοτομιών, αλλά και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας, ώστε να προωθεί την ισότητα και την συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + και θα έχει διάρκεια  δυόμισι χρόνια.

Το έργο ATHENA ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες του με μία επιτυχή συνάντηση στο Μπρνο, στη Δημοκρατία της Τσεχίας στις 20-21 Φεβρουαρίου 2023. Η συνάντηση συγκέντρωσε τους εταίρους του έργου από διάφορους οργανισμούς, ώστε να συνεργαστούν και να αναπτύξουν ένα σύνολο προτάσεων για το πώς είναι εφικτό να ενσωματωθούν οι αρχές της προσβασιμότητας και του καθολικού σχεδιασμού στα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Μαζί με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο έργο συμμετέχουν ο οργανισμός European Disability Forum, ο οποίος συντονίζει το έργο, και οι εταίροι: Johannes Kepler University Linz, Universitat Autònoma de Barcelona, EURASHE και Masaryk University. Στη συνάντηση οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες συζήτησαν τους στόχους του προγράμματος, τα χρονοδιαγράμματα, τα κύρια ορόσημα και πήραν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν το modus operandi (μεθοδολογία) του έργου κατά τους επόμενους μήνες. Οι εταίροι μοιράστηκαν επίσης την εμπειρογνωμοσύνη και τις γνώσεις τους ο καθένας στις ευθύνες τις οποίες έχει αναλάβει και τα καθήκοντά του.

Αυτή η συνάντηση ήταν η πρώτη από πολλές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για να εξασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. H ομάδα του έργου θα παρέχει συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξή του τους επόμενους μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο ATHENA, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη συντονίστρια της τοπικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Κατερίνα Μαύρου, k.mavrou@euc.ac.cy 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










298