Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Νικόλαου Μπούκα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την πρόοδο και ανέλιξη του ακαδημαϊκού του προσωπικού μέσα από τον θεσμό των Εναρκτήριων Διαλέξεων, ακολουθώντας τα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε  πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Η Εναρκτήρια Διάλεξη αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς του/της προσφέρεται η ευκαιρία να μοιραστεί τα επιτεύγματά του/της σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2023 (Τετάρτη, 18:00) στο Πολιτιστικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγ. Νικόλαου Μπούκα, Καθηγητή Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντή του Κέντρου Αειφόρου Διοίκησης του Τουρισμού, Αθλητισμού & Διοργάνωσης Γεγονότων (CESMATSE) του Πανεπιστημίου.  

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγ. Μπούκα επικεντρώνονται στους τομείς του τουριστικού μάρκετινγκ, τουριστικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης, τουριστικής πολιτικής, τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων, νησιωτικού τουρισμού, πολιτιστικού τουρισμού και τουρισμού υπαίθρου. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, επιστημονικών περιοδικών και ακαδημαϊκών συνεδρίων. Παράλληλα, έχει συντάξει το βιβλίο: ‘Tourism Marketing in Western Europe’, CABI και επιμελείται την κριτική των  βιβλίων για το ακαδημαϊκό περιοδικό International Journal of Tourism Policy (IJTP).

Η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Νικόλαου Μπούκα με τίτλο ‘Cultural & creative tourism: towards the path of sustainable development’ θα προβάλλεται και διαδικτυακά σε αυτόν τον σύνδεσμο. Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










343