Υπογραφή Μνημονίου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και ΚΕ.ΜΕ.Α του Υπ. Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε τελετή στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΕ.Α. (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, όπου ο Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, κ. Βρυωνίδης Μάριος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Θεόδωρος Δραβίλλας υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Διευθύντρια του ΚΕ.ΜΕ.Α Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κα Κωνσταντία Κορώνη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Νικόλαος Γερασιμιδής, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιος Τσαρούχης καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού και Αντεγκληματικής Πολιτικής Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Δ.Σ του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Γεώργιος Δ. Χλούπης.

Η συζήτηση που προηγήθηκε της υπογραφής περιστράφηκε γύρω από το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων κυρίως σε ζητήματα νομικής φύσεως δίνοντας έμφαση στα σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά. Η συνεργασία των δύο οργανισμών θα πραγματοποιηθεί  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και θα αφορά ζητήματα Αντεγκληματικής πολιτικής, που αποτελεί και έναν από τους τομείς εξειδίκευσης του ΚΕ.ΜΕ.Α,  με την παράλληλη υποστήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α. δεσμεύτηκαν ότι θα αξιοποιήσουν και θεσμικά τη συνεργασία, διευρύνοντας την προς όφελος του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










892