Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στις Βιοϊατρικές Επιστήμες»


Το Τμήμα Επιστημών Ζωής, σας προσκαλεί σε διήμερο συνέδριο με θέμα τις Σύγχρονες εξελίξεις στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, στις 27 & 28 Απριλίου 2023, στο αμφιθέατρο Δέλτα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ή αποφοίτους των Βιολογικών και Βιοϊατρικών Επιστημών και σκοπό έχει την ενημέρωσή τους ως προς τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς των Βιοϊατρικών Επιστημών.

To πρωινό της πρώτης μέρας του συνεδρίου (27 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση των τεταρτοετών φοιτητών των Βιολογικών και Βιοϊατρικών Επιστημών σε τεχνικές αιμοληψίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα ακολουθήσουν διαλέξεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν θέματα όπως η γονιδιακή θεραπεία κληρονομικών νευροπαθειών, ο ρόλος του μεταβολισμού στην ανάπτυξη της νόσου Alzheimer, η χρήση της κυτταρομετρίας ροής σε εξειδικευμένες εφαρμογές, ενώ θα γίνει και παρουσίαση καινοτόμων μεθόδων όπως η χωρική μεταγραφική ανάλυση (spatial transcriptomic analysis) και η μεταγραφική αλληλούχιση σε μεμονωμένα κύτταρα (single cell RNA sequencing).

Το πρωινό της δεύτερης μέρας του συνεδρίου (28 Απριλίου) θα δοθούν διαλέξεις με θέμα την έρευνα στον καρκίνο όσον αφορά εξελίξεις στην ανοσοθεραπεία, την ιατρική ακριβείας (precision medicine), το γλοιοβλάστωμα, τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες και τη σημασία της αναστολής των εστιακών προσκολλήσεων. Οι διαλέξεις θα δοθούν από διακεκριμένους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (Δρ. Κλεόπας Κλεόπα, Δρ. Έλενα Παναγιώτου-Worth, Δρ. Καρολίνα Σισμάνη και Δρ. Ανδρέας Χατζησάββας), το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (Δρ. Aysin Tulunay-Virlan, Δρ. Cecilia Ansalone, και Δρ. Dommenico Somma), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος και Δρ. Πάρης Σκουρίδης), το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου (Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου), τo Κέντρο Αριστείας Βιοτράπεζας και Βιοϊατρικής Έρευνας Πανεπιστημίου Κύπρου (Δρ. Μαρία Τσιάρλη).

Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα είναι αφιερωμένο σε σεμινάρια, συζητήσεις και συμβουλευτική με στόχο την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις επαγγελματικές προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, καθώς και με τον τρόπο προετοιμασίας των αποφοίτων για την αγορά εργασίας, στους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας. Τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν από τη Δρ. Σταυρούλα Ζάγκου (Boehringer Ingelheim) και την ομάδα Greek Women in STEM.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










514