Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τα Microcredentials


Στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Εβδομάδας Κινητικότητας Erasmus (8-12 Μαΐου 2023) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Αντιπρυτανεία Ακαδημαϊκών Υποθέσεων διοργανώνει την Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2023, 09:00-13:30 ημερίδα με θέμα τα Microcredentials.

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, κύρια ομιλήτρια του Συνεδρίου θα είναι η Αναστασία Πούλιου, Expert in Qualifications and Credentials, CEDEFOP. 

Θα ακολουθήσει τοποθέτηση της κας Agnieszka Jelnicka, Policy Officer, DG EAC, European Commission για την Ευρωπαϊκή Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 16ης Ιουνίου 2022 σε σχέση με τo θέμα και τη Δια Βίου Μάθηση. Το πρώτο μέρος της Ημερίδας θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση του  ‘Future Skills Hub’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου .

Το δεύτερο μέρος της Ημερίδας θα αποτελέσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στόχος της οποίας είναι η καταγραφή εισηγήσεων ως προς την προσφορά, πιστοποίηση και ποιότητα των Microcredentials στην Κύπρο με βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), εκπρόσωπος τουDirectorate for Education and Skills του ΟΟΣΑ, ο Γενικός Διευθυντής Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ), η Προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της ΟΕΒ, Εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ, και εκπρόσωποι κυπριακών πανεπιστημίων.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στα αγγλικά στην Αίθουσα Ωμέγα. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην Ημερίδα μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κα Αθανασία Κτενά, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο S.Ktena@euc.ac.cy και τηλέφωνο 22-713251.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1092