Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Προσβασιμότητα και Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Εκπαίδευση


To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα Προσβασιμότητα και Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Εκπαίδευση στις 19 Μαΐου 2023, 16:30-20:30, Αίθουσα 010.

Η ημερίδα συνδυάζει πρακτικές από το πρόγραμμα AccessibleEU και το έργο SKATE, το οποίο αφορά στη χρήση της τεχνολογίας, την προσβάσιμη τεχνολογία και την υποστηρικτική τεχνολογία, και διοργανώνεται με τη συνεργασία των δύο ερευνητικών μονάδων του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH: Μονάδα 2: Υποστηρικτική Τεχνολογία, Αναπηρία και Ενιαία Εκπαίδευσης και Μονάδα 4: Πολιτιστικές Σπουδές και Σύγχρονες Τέχνες

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της πρωτοβουλίας AccessibleEU Centre και το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο SKATE, και θα συνεχίσει με τη διεξαγωγή τριών παράλληλων εργαστηρίων σχετικών με διαφορετικές πτυχές της έννοιας της προσβασιμότητας, το καθένα από τα οποία απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Εργαστήριο 1 (με φυσική παρουσία): Το πρώτο εργαστήριο θα επικεντρωθεί στη χρήση εργαλείων υποστηρικτικής τεχνολογίας για την αξιολόγηση της προσβασιμότητας γενικής τεχνολογίας και της πρόσβασης στην τεχνολογία γενικότερα. Αυτό το εργαστήριο αναμένεται να προσελκύσει άτομα και οικογένειες ατόμων με αναπηρία, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση και την επαγγελματική απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

Εργαστήριο 2 (με φυσική παρουσία): Το δεύτερο εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα στην προσχολική εκπαίδευση και στους τρόπους με τους οποίους η δημιουργική μάθηση και το παιχνίδι μπορούν να γίνουν προσβάσιμα για τους/τις μαθητές/ήτριες. Το κοινό αναμένεται να είναι εκπαιδευτικοί της Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Εργαστήριο 3 (υβριδικό): Το τρίτο εργαστήριο θα αποτελεί μια εισαγωγή στις στρατηγικές και τα εργαλεία υποτιτλισμού βίντεο για σκοπούς προσβασιμότητας. Αυτό το εργαστήριο θα καλύψει τις ανάγκες επαγγελματικής ανάπτυξης όπως αξιολογήθηκαν πρόσφατα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










358