Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τελικό Συνέδριο του Ερευνητικού Έργου SEMELI


Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί το τελικό συνέδριο του Ερευνητικού Έργου SEMELI: Socially Excluded youth of MEdia LIteracy, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Erasmus +). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο Δέλτα), από τις 2:00 μ.μ. μέχρι και τις 7:00 μ.μ. Το συνέδριο είναι ανοικτό για όλους. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1:30 μ.μ. – 2.00 μ.μ. Στους/στις συμμετέχοντες/χουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού νεαρών κρατουμένων (16-35 ετών), οι οποίοι είναι κοινωνικά και γεωγραφικά περιθωριοποιημένοι. Το έργο ανάπτυξε και εφάρμοσε καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές για την προώθηση της ενσωμάτωσης των νεαρών αυτών ατόμων, μέσω του ψηφιακού και μιντιακού γραμματισμού. Ο σκοπός αυτός έχει επιτευχθεί με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δύο προγραμμάτων κατάρτισης. Το πρώτο απευθυνόταν σε νεαρούς κρατούμενους, και το δεύτερο στο προσωπικό των φυλακών των πέντε συμμετεχόντων χωρών. Το έργο συντονίζει το  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με επιστημονικό υπεύθυνο  τον Μάριο Βρυωνίδη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας και Αντιπρύτανη Έρευνας και Διεθνών Υποθέσεων. Από την Κύπρο συμμετέχουν επίσης, η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, η Enoros Consulting Ltd και το Τμήμα Φυλακών. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι οργανισμοί, οι οποίοι ασχολούνται με την εκπαίδευση κρατουμένων,  από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Λετονία.

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν: (i) ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθ. Ανδρέας Ευσταθίου, (ii) η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου και (iv) o Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, κ. Ιωάννης Καπνουλάς. Θα ακολουθήσουν προσκεκλημένες ομιλίες, γενική ενημέρωση για το έργο, παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του έργου καθώς και παρουσίαση επιλεγμένων παραδοτέων.   

Π.Α.  μέχρι την Πέμπτη 18/05/2023 στην Ηλ. Διευθ: T.Skoulia@euc.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










373