Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου : Πρόσκληση στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού ICOT2023


 To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Διεθνής Ένωση Τουριστικής Πολιτικής και το Πανεπιστήμιο του Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία από 21 έως 24 Ιουνίου 2023. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Η θεματολογία του συνεδρίου είναι: «Καινοτόμες Αειφόρες Πρακτικές στα Ταξίδια και στον Τουρισμό: Ανάκαμψη και Ανθεκτικότητα». Το συνέδριο τίθεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου.

Ενώ ο τουριστικός τομέας χαρακτηρίζεται από ισχυρή αντοχή σε διάφορους τύπους προκλήσεων, είναι προφανές ότι γεγονότα, όπως η πανδημία, ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος και η ενεργειακή κρίση, έχουν επηρεάσει σημαντικά την οικονομία πολλών τουριστικών προορισμών. Σε διεθνές επίπεδο, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του τουρισμού έχουν διαπιστώσει ότι στη σημερινή τεταμένη εποχή, η ανάγκη για επαναπροσανατολισμό του τουρισμού ως προς τον τρόπο ανάπτυξης, διαχείρισης και υλοποίησής του είναι απαραίτητη. Αυτό συνεπάγεται ότι απαιτείται μεγαλύτερη έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα και πρακτικές, που εστιάζουν στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης του τουρισμού, καθώς και καινοτόμες αειφόρες λύσεις, που αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την πλήρη ανάκαμψη και ανθεκτικότητα του τουρισμού διεθνώς.

Στόχος του ICOT2023 είναι να εξετάσει καινοτόμα αειφόρα προϊόντα, στρατηγικές και πρακτικές για τη δημιουργία μιας ισχυρότερης και πιο βιώσιμης παγκόσμιας τουριστικής ανάπτυξης στο σημερινό αβέβαιο περιβάλλον.

Στο παρελθόν το εν λόγω συνέδριο είχε διεξαχθεί σε διάφορες χώρες όπως: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο. Η επιλογή της Κύπρου και συγκεκριμένα της Λευκωσίας ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία για το νησί, ούτως ώστε να προβληθεί όχι μόνο ως φιλόξενος τόπος διακοπών, αλλά και ως χώρος διεξαγωγής διεθνών συνεδρίων πάνω στο Ευρωπαϊκό Τουριστικό γίγνεσθαι. Επιπλέον, η προβολή των ιστορικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών επιτευγμάτων της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα των ενδογενών χαρακτηριστικών του Κυπριακού τουρισμού στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και του συνεχώς εντεινόμενου διεθνούς ανταγωνισμού.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, κυβερνητικοί φορείς και μεταπτυχιακοί φοιτητές με ειδίκευση στον τουρισμό από διάφορες χώρες και θα τους δοθεί η ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σε καίρια τουριστικά θέματα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://iatour.org/icot2023/ ή/και απευθυνθείτε στην ηλ. διεύθυνση: icot.iatour@gmail.com. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. Το κόστος συμμετοχής στην παρακολούθηση του συνεδρίου έχει μειωθεί για τους Κύπριους πολίτες στα 50 Ευρώ και περιλαμβάνει παρακολούθηση των παρουσιάσεων, γεύματα και διαλλείματα για καφέ. Για εγγραφή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://iatour.org/icot2023/?page_id=1309




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










447