Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Εσπερίδα «Επιλογή καριέρας και προκλήσεις του Νομικού Επαγγέλματος»


Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Όμιλος Φοιτητών της Νομικής Σχολής “EUC LAW SOCIETY” διοργάνωσαν, με πολύ μεγάλη επιτυχία, εσπερίδα με τίτλο «Επιλογή καριέρας Μέρος Β΄: Ο νέος νομικός μπροστά στις σύγχρονες προοπτικές και προκλήσεις του νομικού επαγγέλματος». 

Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί το Μέρος Α΄ της εκδήλωσης, με συμμετέχοντες ομιλητές εξέχοντες Δικαστές, Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων και Δικηγόρους από την Ελλάδα και την Κύπρο. Με την εσπερίδα συμπληρώθηκε η παρουσίαση των νομικών επαγγελμάτων, η οποία έγινε από εγνωσμένου κύρους εκπροσώπους αυτών. Σκοπός ήταν η καλύτερη δυνατή διερεύνηση των επιλογών που υπάρχουν για τη νομική τους σταδιοδρομία και η σκιαγράφηση των βημάτων επιτυχίας που προτείνονται να ακολουθηθούν.

Καθένας από τους ομιλητές παρουσίασε, από τη σκοπιά του δικού του λειτουργήματος ή επαγγέλματος, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη σταδιοδρομία σε αυτό, τις δυσκολίες που συνάντησε για να σταδιοδρομήσει στον κλάδο του, αλλά και τις προοπτικές και το μέλλον των νομικών επαγγελμάτων, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην υποβολή ερωτημάτων από τους φοιτητές,  τόσο σχετικά με την επιλογή νομικής κατεύθυνσης, όσο και για τυχόν πρακτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας νέος νομικός και δόθηκαν χρήσιμη καθοδήγηση και συμβουλές.

Μεταξύ των ομιλητών, ήταν ο πρώην Υπουργός κ. Μουσουρούλης που είναι και ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ελλάδας κ. Ρούσκας, Πρέσβεις από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως ο κ. Γαριλίδης με την ιδιότητα του Διευθυντή της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας, και ο κ. Σταυρινός, η πρόεδρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Δραμαλιώτη, η Νομική Σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα κ. Στεφανάκη και εξειδικευμένοι δικηγόροι με σταδιοδρομία σε πολυεθνικές νομικές εταιρείες όπως η κ. Ζαγορίτη, Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους και νομικοί εμπειρογνώμονες.  

Αξίζει να τονισθεί πως στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης, οι ομιλητές εξήραν το υψηλό επίπεδο των φοιτητών της Σχολής και τη συστηματική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο των σπουδών τους και η Νομική Σχόλη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε πρόσκληση, τόσο από τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, να πραγματοποιήσουν οι φοιτητές μας επίσκεψη στην έδρα τους, να ξεναγηθούν και να λάβουν ενδελεχέστερη ενημέρωση.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Λέκτορας της Νομικής Σχολής και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ομίλου κ. Αθηνά Κοντογιάννη.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










784