Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο Συνεργασίας με Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης


Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (European Centre for Arbitration and Mediation-CEAM).

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τη συμφωνία υπέγραψε ο Πρύτανης Καθηγητής Αντρέας Ευσταθίου και εκ μέρους του Cyprus Chapter του CEAM ο πρόεδρος κ. Γιάννος Γεωργιάδης. Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης, η Δρ Χριστιάνα Μάρκου Αναπλ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και λειτουργοί της Πρυτανείας.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (European Centre for Arbitration and Mediation-CEAM), το οποίο ιδρύθηκε το 1959, εδρεύει στο Στρασβούργο και έχει εθνικά παραρτήματα σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Από την ίδρυσή του, το Ευρωπαϊκό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ένα διαιτητικό όργανο αφιερωμένο στη βελτίωση της διαιτησίας σε δικαστικές διαφορές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










819