Φίλιος Φυλακτού: Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ενδυναμωμένοι από την ψηφοφορία


Την ικανοποίησή του εξέφρασε στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, τόσο για τη μαζική προσέλευση των δασκάλων στη σημερινή ψηφοφορία, όσο και για το αποτέλεσμα, με το οποίο εξουσιοδοτήθηκε η ηγεσία της Οργάνωσης, αν το κρίνει σκόπιμο, να προχωρήσει σε λήψη απεργιακών μέτρων:     

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔ:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η πολύ σημαντική ψηφοφορία, στη οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εκπαιδευτικοί. Η μαζικότητα είναι πρωτοφανής και στέλνει πολλά μηνύματα. Με ένα ποσοστό που πλησιάζει το 80%, η ηγεσία εξουσιοδοτήθηκε στον αγώνα της για προάσπιση της παιδείας του τόπου, θωράκιση του δημόσιου σχολείου, αλλά και του κλάδου, να λάβει όταν το κρίνει σκόπιμο το έσχατο μέτρο της απεργίας.

Ως ηγεσία αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς μας,  πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο διδασκαλικός κόσμος. Την ίδια ώρα αισθανόμαστε ενδυναμωμένοι έχοντας στη φαρέτρα μας και το δυναμικό μέτρο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί. Εμείς διαβεβαιώνουμε ότι θα πορευτούμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στην προσπάθειά μας να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μάλιστα , χωρίς να προκληθεί αναστάτωση στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Απαιτούμε λοιπόν, σωστό, γόνιμο και δημόσιο διάλογο για τα θέματα που μας αφορούν. Δημόσια καλούμε τον υπουργό Παιδείας να δώσει χρόνο στο επίκαιρο θέμα του ζητήματος των διορισμών και σύντομα να προσκληθούμε σε συνάντηση. Σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα για το σύστημα διορισμών. Διαφάνηκαν από αυτό τον κύκλο επαφών πολλά κοινά σημεία, οι προβληματισμοί και ανησυχίες. Όμως, το πιο ουσιαστικό που πρέπει να καταγράψουμε είναι καθολική στήριξη   για την εξασφάλιση όσων υπηρετούν σήμερα στην εκπαίδευση με τον καθεστώς του έκτακτης απασχόλησης».                 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148