Φορέας: Επίπεδα γνώσης αγγλικής γλώσσας για φοίτηση σε πτυχιακά και μεταπτυχιακά τα οποία προσφέρονται στα Αγγλικά (2)


Ο Φορέας ΔΙΠΑΕ, σε συνέχεια της ανακοίνωσής του με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2020 (http://www.dipae.ac.cy/index.php/el/nea-ekdiloseis/anakoinoseis-el/534-02-07-2020-epipeda-gnosis-tis-anglikis-glossas-gia-foitisi-se-programmata-ptychiaka-kai-metaptychiaka-ta-opoia-prosferontai-sta-anglika) υπενθυμίζει ότι για εισαγωγή σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων και κολεγίων η πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να κατέχουν πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας  που να αντιστοιχεί σε βαθμολογία 5,5 IELTS τουλάχιστον ή ισοδύναμο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Τα πιο πάνω είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ποιότητας οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται στα κριτήρια εισδοχής φοιτητών σε αγγλόφωνα προγράμματα.

Οι κατάλογοι των φοιτητών που θα εγγραφούν στα αγγλόφωνα προγράμματα μαζί με τα πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας, καθώς επίσης και οι χώρες προέλευσης των φοιτητών πρέπει να αποστέλλονται στον Φορέα με την έναρξη του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου.

Επισημαίνεται ότι ο Φορέας είναι δέκτης συχνών αιτημάτων από αρχές εντός και εκτός Κύπρου για διαβεβαίωση των κριτηρίων ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών, όταν απόφοιτοι απευθύνονται για πρόσληψη σε διάφορες θέσεις. Για να μπορεί να ανταποκρίνεται θετικά θα πρέπει να τηρούνται τα κριτήρια εισδοχής των φοιτητών στα διάφορα προγράμματα.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


740