Παρασκήνιο: Με έντονο άρωμα εκπαιδευτικών τα ψηφοδέλτια στις βουλευτικές 2021;


Όλα θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο τους μετά τις εκλογές της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ τον Σεπτέμβριο   

Οι εκπαιδευτικοί (ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ) μπορεί να έχουν μπροστά τους τις εκλογές για ανανέωση των ηγεσιών τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η προσοχή τους ασφαλώς να είναι εκεί. Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο επίπεδο διαδραματίζεται οργιώδες παρασκήνιο στις ηγεσίες των κομμάτων, κάποιες από τις οποίες, φαίνεται ότι έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους επαφές και βολιδοσκοπήσεις για να περιλάβουν στο ψηφοδέλτιο τους ό,τι καλύτερο μπορούν από τον ιδεολογικό τους χώρο στην εκπαίδευση (Κινήσεις) και όχι μόνο

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτε πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών των εκπαιδευτικών, το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη. Αυτό, για ευνόητους λόγους, αφού ούτε στις Κινήσεις των εκπαιδευτικών, ούτε στα κόμματα συμφέρει κάτι τέτοιο. Απεναντίας αυτό που επιδιώκουν τα κόμματα είναι να επιλέξουν υποψηφίους που θα έχουν εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό σταυρών προτίμησης στις εκλογές της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ.   

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τάση που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του 2018 έχει επιβεβαιωθεί ότι η μάζα των εκπαιδευτικών (με 14,000 και πλέον μέλη αποτελούν μια σημαντική δεξαμενή άντλησης ψήφων.  

Σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ σε άλλες υπάρχει προβληματισμός και σοβαρά διλήμματα. Για παράδειγμα, ακόμη και αν κερδίσει κάποιος εκπαιδευτικός τη βουλευτική έδρα ίσως θα έχει άλλες απώλειες.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα διαφανούν  Οκτώβριο-Νοέμβριο αφού τότε θα αρχίσουν και οι εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων για καταρτισμό των ψηφοδελτίων τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2674